SCP-008

A zombi pestis
Besorolási osztály: Euclid
Speciális elzárási eljárás: SCP-008 tartásához a rendkívüli biológiai veszélyre vonatkozó eljárások tartoznak. Veszély kitörése esetén karantén kiépítésére kerül sor. Politika és katonai eljárások veszik kezdetét, melynek eredménye az intézmény leszerelése; kommunikáció megszűnése, áramszünet. Sugárvédelmi és égetési eljárás lép életbe. A karantén ideje 4 hónap, míg a dolgozók elhagyják az épületet.
Leírása: SCP-008 egy összetett prion. Részeire van bontva, és az egyes G2-es helyszíneken vannak tárolva. SCP-008 kutatása szigorúan bizalmas, elsősorban a megelőzésére összpontosul. Törekednek arra, hogy a jövőben teljes megértésre kerüljön a tudomány számára.
SCP-008 jellemzői:
- 100% fertőzésveszély
- 100% halálos
- A nyálkahártya és egyéb testnedvek érintkezése során terjed
- Levegőben nem terjed, ahogy a vízben sem
SCP-008 által bekövetkezett fertőzés tünetei, melyek a fertőzést követően 3 óra után jelentkeznek:
- Influenzaszerű tünetek, a későbbiekben súlyos demencia lép fel.
- 20 óra múlva az előző tünetek és 12 órán át tartó demencia után kóma lép fel. A kóma beálltát a hamarosan bekövetkező halál előjeleként veszik figyelembe.
- A testen elszórtan megfigyelhető a gangrénára hasonlító sejthalálozás. Az életben maradt szövetek átvállalják ezek funkcióját és erősen ellenállóvá vállnak.
- A vörösvérsejtek nagyban megnövelik az oxigén kapacitást, lassabb véráramlást okozva. Továbbá megnövelik az izomzat kitartását és erejét.
- Az szervi elégtelenség pár órára, nem befolyásolja az ideg és izomrendszert.
- Az anyagcsere folyamat rendkívüli alacsonyra csökken, a szervezet akár 10 évig is kibírja táplálék nélkül.
- A vér magas viszkozitása miatt elhanyagolható a lőtt, szúrt és a vágás által okozott sérülések mértéke.
- A feltételes reflexek sérültek, ahogyan a motoros kéreg és az ösztönös viselkedést befolyásoló mechanizmus is. A kognitív képesség súlyosan visszamaradott és kiszámíthatatlan. Az állatoknál elhalálozás és inaktivitás tapasztalható.
- Az alany képes alkalmazkodni a sebzett idegrendszeréhez, de csakis alapvető tevékenységeket tud elvégezni: felállás, egyensúlyba maradás két lábon, sétálás, harapás, fogás vagy mászás. Továbbá az alany lendületesen elindul látnivalók, szagok, hangok felé, beleértve az élő embert is. Fizikai kontaktus történése esetén, az alany mindent elkövet, hogy elfogyassza áldozatát.
- A fertőzött beteget agyi sérülést okozva lehet semlegesíteni.
Egy erős bizonyíték támasztja alá azt a feltételezést, hogy SCP-008 nem található meg természetesen a Földön. Mióta hasonlóan bonyolult összetételű variációi már nagyban kihaltak. Még 1995-ben, a Szovjetunióval való együttműködés során lokalizálták a G2-es helyeket, majd semlegesítették SCP-008-at. További információk az orosz őrizetben lévő SCP-008-ról, az együttműködés megszűnése után, nem jutottak felszínre.
Kiegészítés:
SCP-500 a fertőzést követő első szakaszban, képes semlegesíteni azt.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

ebben mi az ilyeszto

Névtelen írta...

Az hogy igaz

vorosbarsony írta...

Nekem kellene, khm a halál listás személyekre khm

Névtelen írta...

A Szovjetunió 1991-ben szűnt meg.

Randomkpoppergirl írta...

Orbán Viktor

Névtelen írta...

Nagyon vicces vagy, tényleg

Névtelen írta...

Hogy mi?! Az csak egy Creepypasta! Biztos hogy nem igaz!