Öngyilkos egér

Emlékszik-e valaki az 1930-as Miki Egér történetekre? Azok, amik DVD-re voltak írva pár évvel ezelőtt. Hallottam, hogy volt olyan, ami nem volt kiadva még a legnagyobb Disney fanoknak sem. A forrásokhoz igazodva semmi különös. Egy folytatódós hurok, amelyben Miki Egér sétál el 6 ház előtt két-három percen keresztül. A megszokott cuki kis dallamok helyett a zene nem is hasonlított zenére, hanem inkább egy folyamatos zongorabőgésre másfél percen át mely lassan zajjá vált. Ez nem a vidám öreg Miki volt, akit szeretünk. Miki nem táncolt nem is mosolygott csak sétált, mint ahogy ti vagy én sétálunk. Normális arckifejezéssel. Valamiért a feje billeget jobbra-balra, ahogyan tartotta szomorú arckifejezését. Egy, vagy két évvel ezelőtt mindenki azt hitte, hogy amikor fekete lesz a képernyő vége a mesének. Amikor Leonard Maltin nézte ezt a mesét, hogy kiadja DVD-re úgy döntött, hogy ez túlságosan rövid, hogy DVD-re kerüljön. Viszont akart magának egy digitális másolatot készíteni ebből ahhoz igazodva, hogy ez a Disney alkotása. Amikor készen volt a digitális másolat és fenn volt nála a gépen megnézte figyelmesebben, és észrevett valamit. Kilenc perc és négy másodperc hosszú volt. Ez az, amit az egyik forrásom küldött nekem e-mailben. Ő egyik ismerőse Mr. Martinnak. Miután feketévé vált úgy maradt hatodik percig majd visszatért Miki egér sétálása. A hang most más volt. Egy moraj volt. Ez egy sírásra hasonlított. Ahogyan a hang egyre megkülönböztethetetlenebbé és hangosabbá vált a kép elkezdett furcsává válni. A járda elkezdett olyan irányokba mozogni, amelyeken lehetetlennek tűntek Miki fizikai szempontjából. Az egér szomorú arca lassan egy önelégült mosollyá változott. A hetedik percben a moraj egy vérfagyasztó sikolyba tért át. Az a fajta sikoly, amelyet szinte fáj hallani és a kép továbbra homályosodott. Olyan színek voltak, amelyek nem voltak lehetségesek arra az időkre nézve. Miki arca kezdett szétesni. Szemei letekeredtek szája aljához. Az épületek romokká váltak melyek lebegtek a levegőben és a járda még mindig lehetetlen irányokban alig állt. Mr. Martin zavarttá vált és elhagyta a szobát beküldve egy alkalmazottat, hogy befejezze a videót és jegyzettet írjon mindenről ami történik az utolsó percig és azután azonnal raktározza el a lemezt a mesével a pincébe. A sikítás egyszer csak abbamaradt aztán hirtelen megjelenik Miki egér arca a videó végén a háttérben egy törött zenedobozhoz hasonló zene ment. Harminc másodpercig ez ment, és bármi is volt abban a maradandó harminc másodpercben nem voltam képes információt szerezni róla. A biztonsági őr, aki a szoba mellett körözgetett szólt nekem, hogy amire emlékszik, hogy az alkalmazott kibotorkált a szobából és azt mondta: „Az igazi szenvedés nem ismert.” Gyorsan kikapta az őr pisztolyát és megölte magát a helyszínen. A dolog, amit megtudtam az volt, hogy az utolsó jelenetben egy orosz szöveg volt, ami nagyjából azt jelentette, hogy: „A pokol látnivalói hátraviszik nézőiket.”

7 megjegyzés:

  1. A youtube-on fentvan a videó. Eléggé ijesztő.

    VálaszTörlés
  2. en ugy emlékszem h mickey vvigyorog...

    VálaszTörlés
  3. Jó a történet, de ha hozzá hasonlítjuk a Creepypasta Wikin található eredeti angol nyelvű változattal, kicsit rövidebb a magyar nyelvű változat. Ezt érdemes lenne bővíteni.
    A Youtube-n is megnéztem a videót, ami kettő is van. Hátborzongató.

    VálaszTörlés
  4. Az előző kommentben ezt még nem írtam bele: az eredetiben Leonard Maltin a neve, nem pedig Leonád Martin. Csak ennyit szerettem volna.

    VálaszTörlés